ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η εταιρεία - Δίκτυο καταστημάτων

Η εταιρεία | Δίκτυο καταστημάτων
Μεσογείων, εξωτερική άποψη Μεσογείων, εξωτερική όψη

Έκθεση
Μεσογείων 179, Νέο Ψυχικό, 115 25 Αθήνα
Τηλ: 210.6771404, Φαξ: 210.6771405Μεσογείων, κατασκευής αίθουσας υποδοχής
Ένας νέος εκθεσιακός χώρος σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε, από την εταιρεία Α. Γράψας, την εταιρεία που πάνω από 40 χρόνια ασχολείται με κατασκευές ξηράς δόμησης και γύψινων διακοσμήσεων. Πρόκειται για μια έκθεση 450 m 2 που δημιουργήθηκε στο ισόγειο κατάστημα μιας πολυκατοικίας της δεκαετίας του 70.

Εξωτερικά το κτίριο δεν είχε καμία ιδιαίτερη μορφή, έτσι η νεοκλασική μορφή που δόθηκε έκανε το κτίριο να πάρει μια ξεχωριστή όψη. Τα μεγάλα ανοίγματα εντοιχισμένα στη γυψοσανίδα, έδωσαν άπλετο φως με εσωτερικά στο χώρο με κατασκευάστηκαν με ειδική μόνωση ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ηχορύπανσης από τη Λεωφόρο Μεσογείων. Η όψη αναδείχτηκε με περίτεχνες κολώνες, την αχιβάδα πάνω από την είσοδο και την φίρμα της εταιρείας κατασκευασμένα από γυψομάρμαρο.

Το γυψομάρμαρο είναι μια ασυνήθιστη τεχνοτροπία που πηγάζει από τις αρχές του 17 ου αιώνα. Το γυψομάρμαρο ή αλλιώς scagliola παρασκευάζεται από την ανάμειξη γύψου με χρώματα και κόλλες και σκοπό έχει την τέλεια απομίμηση του μαρμάρου. Τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το μάρμαρο είναι το βάρος του, η τελειότητα ακόμα και σε πολύ μικρότερα αντικείμενα και η τέλεια ένωση των αρμών. Το γυψομάρμαρο είναι μια τεχνική, την οποία έχει μελετήσει σε μεγάλο βαθμό η εταιρεία Α. Γράψας και την έχει αναδείξει μέσα σε αυτόν τον εκθεσιακό χώρο.

Μεσογείων, συνεδριακός χώρος
Οι σημαντικότερες δυσκολίες που υπήρχαν εσωτερικά του κτιρίου ήταν να γίνει μια διαμόρφωση ώστε να συνδυάζει τη λειτουργικότητα με το αισθητικό αποτέλεσμα. Ενώ το ισόγειο ήταν ένας χώρος 145 m 2, διακόπτονταν από το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας και το ασανσέρ καταλάμβανε ένα μεγάλο μέρος. Επίσης η κατασκευή του κτιρίου ήταν παράγωνη λόγω του οικοπέδου και τα πατάρια ήταν δύσκολα στην προσέλευση τους.

Οι ανάγκες της εταιρείας αξιοποίησαν αυτές τις δυσκολίες και αφού δημιουργήθηκαν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού. Στη συνέχεια διακοσμήθηκαν με περίτεχνες οροφές και επενδύσεις στους τοίχους, έτσι που κάθε χώρος να είναι ξεχωριστός και να συνδυάζει την λειτουργικότητα με το design.

Χαρακτηριστικός είναι ο σχεδιασμός της κεντρικής οροφής του ισογείου, που έπρεπε να δοθεί λύση φωτισμού, εξαερισμού και θέρμανσης χωρίς να αλλοιώνεται η διακόσμηση. Η reception με έναν εντυπωσιακό τρόπο έχει κατασκευαστεί από γύψο, γυψοσανίδα και γυψομάρμαρο. Ενώ όλοι οι τοίχοι της κεντρικής αίθουσας εκθέτουν διάφορα σχέδια της εταιρείας, αρμονικά συνδυασμένα αναμεταξύ τους.

Μεσογείων, άποψη εσωτερικού διαδρόμου
Σε όλον τον χώρο του ισογείου ο επισκέπτης μπορεί να δει ποικίλες τεχνικές και διακοσμητικές προτάσεις, όπως κρυφούς φωτισμούς περιμετρικά των δωματίων συνδυασμένους με γύψινα τελειώματα, θόλους, «φωλιές» φωτισμού σε διαδρόμους και φατνωματικές οροφές.

Στο ισόγειο βρίσκεται επίσης και το μικρό συνεδριακό στο οποίο δεσπόζει μια περίτεχνη οροφή. Η οροφή είναι μια διαμορφωμένη ψευδοροφή γυψοσανίδας σε μεταλλικό σκελετό αναρτημένη από δομική οροφή με κρυφό φωτισμό και με διακοσμητική παρέμβαση με γύψινες κατασκευές επενδυμένες από φύλλα χρυσού και ασημιού.

Ακόμα μια αίθουσα προβολής έχει δημιουργηθεί στο υπόγειο του καταστήματος. Στο home cinema γίνεται η προβολή της εταιρείας και σχεδίων στους πελάτες καθώς και σεμινάρια του προσωπικού.

Η διακόσμηση του εκθεσιακού χώρου του υπογείου είναι επίσης εντυπωσιακή. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ποικίλες κατασκευές με αναρτημένες οροφές, σταυροθόλια, θόλους, κρυφούς φωτισμούς καθώς και μικρογραφίες ταβανιών με περιμετρικό γύψινο και κεντρική ροζέτα.

Μεσογείων, εσωτερικά γραφεία
Οι τρεις σκάλες που ενώνουν τους ορόφους είναι κατασκευασμένες από διαφορετική τεχνική και το βάψιμο από λάκα τους δίνει μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη μορφή.

Βασική σκέψη και στόχος της εταιρείας ήταν να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα καλούπια αλλά και να δημιουργήσει νέα ώστε να δοθεί ένα σωστό αισθητικό αποτέλεσμα. Η δυσκολία ήταν να γίνει ο σωστός συνδυασμός κάθε σχεδίου με τον ανάλογο χώρο. Ταυτόχρονα έπρεπε να λάβουμε υπ' όψιν μας τις ποικιλόμορφες απαιτήσεις των πελατών, ώστε να λαμβάνουν τα σωστά ερεθίσματα.

Η επίσκεψη στην έκθεση της Α. Γράψας γίνεται μια ξεχωριστή και γοητευτική εμπειρία, που με την βοήθεια των έμπειρων αρχιτεκτόνων και διακοσμητών της εταιρείας μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διαμορφώσει τον χώρο του όπως τον εκφράζει.
© 2001-2023 Α. Γράψας. All content is copyrighted, please read the legal notice for more info.
Find us on Facebook Follow us on Twitter Find us on Linked In